Vloerisolatie

Niet veel mensen zijn bekend met vloerisolatie, terwijl vloerisolatie (laten) aanleggen niet erg ingrijpend is maar wel ontzettend effectief voor de isolatie van je woning. Vloerisolatie levert een comfortabeler huis op door minder vocht en gelijkmatig weer in uw huis. Met vloerisolatie bepaart u tevens energie, dus wat u ‘investeert’ verdient u met de jaren terug. Hoe snel u dat terugverdient hangt af van verschillende factoren.

Vloerisolatie bij woningen gebouwd voor 1983

Sinds 1983 worden woningen standaard voorzien van vloerisolatie. Bij woningen die gebouwd zijn voor 1983 is dat niet het geval. Zonder vloerisolatie verliest uw woning veel warmte via de vloer.

Het aanleggen van vloerisolatie

Vloerisolatie aanleggen doet u vast niet iedere dag. Daarom is het handig om hier een gecertificeerd bedrijf voor in te schakelen.

Bij sommige isolatiebedrijven is het een vereiste dat er ten minste 50 cm kruipruimte is. Want vanuit de kruipruimte wordt een isolerende laag onder de vloer aangebracht. Dit is niet mogelijk als uw kruipruimte te laag is. Mocht dit het geval zijn is er een ander alternatief: kruipruimteisolatie. Uw kruipruimte wordt voorzien van een laag isolatiemateriaal. U vraagt een offerte aan bij een isolatiebedrijf. Zij komen langs om uw woning te inspecteren op de mogelijkheden van vloerisolatie. U krijgt zo inzicht in de kosten en de besparingen.

 

Door vloerisolatie wordt de temperatuur van de vloer aanzienlijk hoger, zo’n 2 tot 4 C. De vloer voelt na isolatie niet meer kil aan. Uw huis voelt comfortabel warm.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!